Áruhitel Munkáltatói Igazolás Nélkül

Amikor szeretnénk megvásárolni egy nagyobb értékű műszaki vagy fogyasztási cikket gyakran hitelre van szükségünk hozzá.Eddig ehhez munkáltatói igazolás volt szükséges, mostanában viszont egyre több helyen láthatunk munkáltatói igazolás nélkül áruhitelt kínáló reklámokat.

Ennek lényege tulajdonképpen, hogy innentől kezdve nem arra kíváncsiak a hitelezők, hogy minket ki munkáltat és mennyi ideje, hanem arra, hogy rendelkezünk-e állandó jövedelemmel.

Ez az áruhitelek esetében azt jelenti, hogy igényléshez szükséges egy a hitelt felvevő személy nevére szóló két hónapnál nem régebbi közüzemi számla. A másik feltétel, hogy keresetünk banki átutalással érkezzen hozzánk. Ez azért fontos, mert az áruhitelhez szükségünk lesz annak a bankszámlának az utolsó két havi kivonatára, melyre a kérelmező jövedelme érkezik.

Ezeken kívül az általános feltételek között említhető meg még a személyi igazolvány és a lakcím kártya bemutatása. Az igénylés feltételei eltérnek aszerint, hogy az igénylő a munkavállaló, nyugdíjas vagy a vállalkozó kategóriába tartozik. Nyugdíjas esetében az utolsó havi nyugdíjszelvény és a nyugdíjas igazolás, vállalkozó esetén az APEH teljes előző évről szóló jövedelemigazolása szükséges.

Az áruhitelt már 0 Ft önerővel is fel lehet venni körülbelül 200.000 Ft értékű áru esetében. Az ettől értékesebb áruknál attól függően emelkedik az önerőből befizetendő összeg minél többe kerül az áru.

A törlesztési idő hitelezőnként változó. Az összeg nagyságától függően ez is hónapokban vagy akár években számolható.

Az áruhiteleket a következő helyeken veszik igénybe legtöbben: Auchan, Budapest Bank, Cetelem Bank, Credigen Bank, Cora, Media Markt, Otp és Tesco.

Comments are closed.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker