Személyi Kölcsön Nyugdíjasoknak

Előfordul, hogy nyugdíjas korú kizárólag nyugdíj jövedelméből élő személyek kényszerülnek valamilyen oknál fogva hitelfelvételre. Maga a nyugdíjas kategória önmagában nem kizáró tényező egy személyi kölcsön igénylésnél, viszont vannak bizonyos feltételek.

Ahány pénzintézet, annyiféle feltétel létezik a nyugdíjasokra vonatkozó hiteligénylés esetén. A pontos adatokkal ellentétben, típus szerint azonban közel azonos elvárásokkal találkozunk.

Életkor

Amennyiben nyugdíjas személyi kölcsönt szeretne felvenni az első szempont, aminek meg kell felelniük az az életkor. A lényeg, hogy az ügyfél a kölcsön futamidejének lejártakor még ne töltsön be egy bizonyos életkort. Ez a határ általában 70-75 év között mozog. A hiteligénylés idején pedig legtöbb helyen nem lehet több 65 évesnél. Vannak bankok melyeknél 70 éves korban is történhet hitelfelvétel, ilyen esetekben kezest vagy adóstárs jelenlétét írják elő. Nem lényeges az életkor, ha a nyugdíjas személy csupán kötelezően bevonandó adóstársként, zálogkötelezettként vagy dologi adósként vesz részt a hitelügyletben.

A maximális futamidőt pedig 7 év körül szokták meghatározni.

A Nyugdíj Összege

A bankok figyelembe veszik az igénylő havi nyugdíj jövedelmének összegét  is. Egyes helyeken a hiteligényléshez a havi nyugdíj összegének el kell érnie a 70000 Ft-ot, másuttezt az összeget úgy határozzák meg, hogy a mindenkori minimálbérnél nem lehet kevesebb.

Jövedelemigazolás

Nyugdíjasok esetén is szükség van jövedelemigazolásra, melyhez néhány dokumentumot kötelezően be kell mutatni a pénzintézetnél:

  • Év eleji nyugdíjértesítő vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat
  • Nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény

A nyugdíjas korosztály is kérhet ajánlatot email-en keresztül, tehát annak megítélését alkalmas-e a hitelfelvételre. Azonban ha hitelbírálatot szeretne kérni már személyes találkozóra és a kötelező dokumentumok bemutatására van szükség egy-egy irodánál.

Comments are closed.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker