Mikor nem vehető igénybe Adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel célja, hogy vagy teljes egészében vagy részben kiváltsa a korábbi hitel vagy kölcsön szerződést. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor már nem vehető igénybe adósságrendező hitel és már nincs mód az kölcsön ilyen módon történő rendezésére.

Megelőző kölcsönből hátralékunk van

Az Ön házat óvja megSajnos előfordul, hogy a korábban felvett kölcsönt nem fizetjük időben esetleg családi vagy egyéb problémák miatt, néhány hónapig nem fizettük meg a részleteket. Ebben az esetben sajnos a bankok el fogják utasítani a hitelkérelmet.

Zártkerti ingatlanfedezet

Sajnos jelenleg a bankok sem adósságrendező sem egyéb hitel esetén nem fogadnak el zártkerti ingatlant értéktől függetlenül. Úgyhogy legyen akár 3 milliót vagy akár 15 millió zártkerti telkünk lakóházzal,  a hitelügyletbe egyik sem vonható be. Esetleg érdemes utána nézni, hogy van –e mód kezdeményezni a belterületbe csatolást, amit az Önkormányzatoknál lehet megtenni.  Sajnos, mivel ez terhet ró az Önkormányzatra is, így hiába felel meg infrastrukturálisan és minden szükséges módon a környék, ez esetleg nem könnyen megvalósítható.  Azonban ha csak kisebb kölcsönre van szükségünk akkor esetleg adósságrendező személyi kölcsön szóba jöhet , amelyhez esetleg elegendő lesz munkáltató igazolás.

Autóhitel esetén

Előfordulhat, hogy autónk hitelezésén szeretnék könnyíteni, ebben az estben vagy kisebb személyi kölcsön vagy ingatlanfedezetes kölcsön jöhet szóba. Azonban általában az autóhitel kedvezőbb kamatozású, így gyakran nem éri meg kiváltani. Ingatlanfedezet esetén pedig a minimum összeg általában 1 millió forint, ami esetleg túl sok, feleslegesen meg ne vegyünk fel hitelt.

Elmondható, hogy sajnos vannak esetek, amikor ez a hitelforma nem járható. Akárhogy is ne várjunk az utolsó pillanatig, amikor már túl késő. Gondolkodjunk és kalkuláljunk előre és informálódjunk a bankoknál akár személyesen akár a weboldalukon.

Comments are closed.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker