Adósságrendező Hitelek – Lényeg a Részletekben Van – 2013

Manapság új vagy inkább megújult fogalom az adósságrendező hitel. Ennek a fajta hitelnek egyetlen célja, hogy egy illetve több magas kamatozású vagy törlesztő részletű hitelünket kiváltjuk egy sokkal kedvezőbb kamatozású és lényegesen kedvezőbb törlesztő részletű hitelre.

A felvehető hitel összege általában 500 000 forintról indul, és 25 – 40 millió forintban maximálódik, természetesen ez függ az ingatlanfedezet értékétől és az igénylő igazolt jövedelmétől is. A futamidő 5 – 6 évről indul és 25 év lehet a maximum.

Az általános feltételek tekintetében csak forgalomképes és tehermentes ingatlanok ajánlhatók fel a hitel biztosítékául, a tulajdonos 18 éven felüli kell legyen, devizabelföldi vagy rezidens devizakülföldi természetes személy.
A hitel igényelheti olykor – a magas fedezet miatt – az is, aki szerepel a BAR/KHR listáján. Az adósságrendező hitel igénylésekor az adósnak (és ha van, az adóstársnak is) be kell nyújtania egy saját nevére szóló telefon szám meglétét igazoló dokumentumot, ez lehet vezetékes, előfizetéses mobil, és kártyás mobil szám is. A hitel törlesztését mindig a hitelt folyósító bank által megadott folyószámlára kell teljesíteni. A hitelbe csak olyan adóstársat lehet bevonni, akinek az életkora a hitel lejáratakor még nem lépi túl a 70.-évet. A hitel fedezeteként nem csak az igénylő, hanem más személy is felajánlhatja az ingatlanját.A bankok fedezetként az alábbi ingatlanokat fogadják el: belterületi építési telek, családi ház, üdülő telek, üdülő, hétvégi ház.
A hitelnek és jelzálogfedezetnek az aránya általában maximum 60% körüli lehet, de ez területileg meglehetősen differenciált.A fedezetként felajánlott ingatlan hitelbiztosítéki érték megállapítását általában a hitelt folyósító bank végzi.

A kölcsönszerződést minden esetben közjegyzői okiratba kell foglalni. A hitelösszeget vagy egy összegben a bank folyószámlájára utalják, vagy egyenesen a kiváltandó hitelek hitelszámláira helyezik el. Néhány bank vagyonbiztosítás megkötését is kérheti a felajánlott ingatlanra.

Reméljük, ez a információ segítség volt, hogy egyáltalán lehet-e valakinek ilyen jellegű adósságrendező hitelben gondolkodnia. A kondíciók és ajánlatok általában negyedévente változnak, így érdemes néha újabb- és újabb kört futni, míg nem találunk egy számunkra kedvező ajánlatot.

Comments are closed.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker