Személyi Kölcsön Aktív Bárosoknak

Hogyan kaphatunk személyi kölcsönt BAR listásként? A BAR: Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer rövidített elnevezése. A rendszernek minden hazai hitelnyújtással foglalkozó pénzügyi szervezet – főleg a bankok – tagja. Az adatbázis naprakész, aktuális adatokat tartalmaz. A BAR listán tartják nyilván azon vállalkozók, és a magánszemélyek adatait, akik korábban késedelmesen vagy egyáltalán nem fizették vissza hiteleiket.

A BAR listára akkor kerül fel valaki, ha a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeinek 90 napon túl sem tett eleget és tartozásainak összege meghaladja a mindenkori minimálbér összegét.

Sokan azt gondolják, hogy aki egyszer a BAR listára felkerül, az a későbbiek folyamán, ha ismét hitelt szeretne felvenni, illetve hitelkérelmet nyújt be, nem kap. Ez nem egészen így van.
Igaz Magyarországon a mai nehéz gazdasági helyzetben egyre szigorúbb feltételeket szabnak a pénzintézetek a hitel felvételekor.
De azért egyes bankok és ügyes, jó banki kapcsolatokkal rendelkező pénzügyi szolgáltatók, ügynökségek képesek arra, hogy BAR listás ügyfélt is ismét hitelhez juttassanak. Némely bankok azonban kizárták a BAR listás ügyfeleket.

Jelenleg Magyarországon nincs mód arra, hogy csupán jövedelem alapon személyi kölcsönhöz jusson az a személy, aki az aktív BAR listán szerepel.
A BAR hitel sajátossága, hogy megköveteli a fedezeti alapot egy megfelelő ingatlan személyében.
Ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön igénylésénél a hazai bankok mindig vizsgálják a BAR listát.
Aktív BAR listás esetében az olyan bankoknál, amelyek mögött nem áll refinanszírozásként külföldi bejegyzésű pénzintézet, sehol sem igényelhető, illetve nem kapható hitel.
Két éve lezárt passzív BAR esetében, akkor igényelhető ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön, ha csak egy mulasztás miatt szerepel az adós a rendszerben.

Osztrák hitel BAR listásoknak.

Az osztrák hitel egy gyors és kiszámítható, osztrák bank által kibocsátott jelzáloghitel, melyet BAR listások is igénybe vehetnek. A külföldi pénzintézetek nem vizsgálják a BAR listát.
Ezzel szemben szigorúan vizsgálják az igénylő fizetőképességeit, anyagi körülményeit és a biztosítékként feltüntetett ingatlanokat is. Az ország bármely területén lévő ingatlant elfogadnak, de feltétel, hogy jó állapotú és forgalomképes legyen. A felvehető hitel euró alapú, összegét a felajánlott ingatlan értéke, elhelyezkedése határozza meg.
A minimális hitelösszeg 5 millió forint, a hitel futamideje 10 vagy 15 év.

9 hozzászólás to “Személyi Kölcsön Aktív Bárosoknak”

 • Oláh Gyuláné says:

  Lakás vásárlásra szeretnék hitelt.Aktív báros vagyok.A megvásárolt ingatlan lenne a fedezet.Ha tudnak kérem segítsenek.Köszönöm

 • Tepszics Anna Katalin says:

  Tisztelt Bank!
  Aktív BAR-os vagyok mert a fiamnak vettem fel hitelt és nem fizette.Ahhoz, hogy megszünjön a problémám 2 millió forintra lenne szükségem. Nagyon sürgős lenne.
  Köszönöm

 • lengyel erzsébet says:

  szeretnek szemelyihitelt folyoszamlara kapom a jovedelmemet közalkalmazptt vagyok.aktiv baros .

 • Andrási Petronella says:

  személyi kölcsönt szeretnék felvenni aktiv báros vagyok de jelzálog sem akadály aktiv dolgozo vagyok telefonos elérhetőségem kérem ezen hivjanak (törölve-szerk.)

 • dankó tünde says:

  2 millió forintra lenne szükségem de nincs csak a 130000 forint fizetésem nem folyoszámlára megy és a családi pótlék számlára megy.tud segiteni?ingatlan nincs

 • ondré kornél says:

  személyi kölcsönt szeretnék fölvenni bar listás vagyok

 • Szántó Zsolt says:

  Aktív báros vagyok. Elmaradt hiteleimet szeretném rendezni. 100.000ft nettó fizetés+26.600ft családi a bevétel 4 főre: 2 felnőtt,2 gyerek. Kb.1 millió forint kellene ahhoz,hogy boldoguljunk. Kérem segítsenek! Telefonszám,amin el tudnak érni: (törölve-szerk.). Köszönöm!

 • Egom says:

  Üdvözletem! Aktív listás vagyok, de: 140 000 /hó, 4. hónapja már folyószámlára. Személyi hitelre lenne szükségem. Bármilyen megoldás érdekel. Köszönöm!

 • Dóczi Kornél says:

  Üdvözletem!Sajnos aktív bárlistás vagyok ingatlan fedezet nélkül de van bejelentett munkahellyem 1 éve.90.000.- forintra vagyok bejelentve.Nekem csak hitel kiváltásra kellene hitel hogy a sok kicsit ki tudjam fizetni mert így nagyon sok és van olyan hitelem amit nem is tudok fizetni.Most jelenleg kb 60.000.-forintott fizetek külömbözö intézeteknek.Szükségem lenne kb:5.000.000.-forintra.Elöre is köszönöm a levelüket.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker